Temesváriné Vágó Jutka üzente 9 éve

ezt vártam! köszönöm!

Válasz

Ferencziné Éva üzente 10 éve

Ki próbálom, biztos nagyon finom. Éva

Válasz

Szamuelisz Mária üzente 11 éve

Hát én évek óta,sokkal egyszerűbben és takarékosabban oldom meg az unokáim bodzaszörp igényét:
1 l.víz
10-15 ép teljes virításban lévő bodzavirág
1 citrom/gondos mosás után/felkarikázva
15 gr.citromsav
1 késhegynyi Natrium benzoát /mindkettő patikából/
Ázik-ázik időnként összemancsikolom és amikor ráérek,de legalább 6 napig ázzon.Utána leszűröm és minden liter lére 1 kg cukrot teszek.Miután feloldódott irány az üveg és kész!Tehát nem cukros lében áztatom a citromot és virágot,utána pedig cukrosan kidobom?
Ez éven már 65 litert készítettem,Illata fejedelmi,színe mint az akácmézé./6 gyerek és5 felnőtt issza-ezért ez az irdatlan mennyiség.
Télen a köhögős,náthás időszakban nagyon jó!

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Semmihez nem hasolitható a házi bodzaszörp,pláne a boltihoz.Én a citrom levét kifacsar-
va teszem bele, utána szelem bele a héját.Cukrot kevesebbet teszek bele, tartósitószert
meg egyáltalán.Kisebb adagot csinálok és a hütőben sokáig eláll.Ha picit megforr olyan
mint a pezsgő.Persze ahány ház annyi szokás, de piritott cukrot kipróbálom.Köszönöm.

Válasz

Palásti Mária üzente 12 éve

Köszönöm szépen én eddig üzletbe vettem a szörpöt de most ki probálom és készitek .

Válasz

Plesko Eva üzente 12 éve

Nagyon finom, én évek óta ezt készítem.Diabetikusan készítettem, folyékony édesítővel, de 8 liter vízzel, és az is finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tegnap szűrtem az üvegekbe. Nagyon finom lett. A karamellizált cukor csodálatos színt /mint a méz/ és ízt adott a szörpnek.
Aki eddig ivott belőle, nekiállt készíteni ő is. Sőt még én is holnap egy újabb másfél adagot /mert most is annyit készítettem/ fogok csinálni.Mégegyszer köszi a receptet.
/én nem ezt ismertem/

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

Tegnap megcsináltam,biztos finom lesz.Én az üdítőt szoktam csinálni,80dkg cukor 8 -10db
bodzavirág,2db citrom héjastól lekarikázva,2 doboz citrompótló,5liter víz.Három,négy napig
hűvös helyre teszem,és többször megkeverem,hogy a cukor feloldódjon.Ha kész üvegekbe
le szűröm,hűtőbe rakom.A családom nagyon szereti.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Milltaller Judit kérte a rózsalekvár receptet. Én így ismerem:
A megmosott rózsaszirmokat lemérjük, összevágjuk és azonos súlyú mézzel sűrű péppé
főzzük. Kis üvegekbe töltve,szárazgőzben hagyjuk kihülni. /Ha cukorral készíted, kb. 1/3-ad mennyiségre van szükség./

Válasz

HURTOS GYÖNGYI üzente 13 éve

Nagyon köszönöm a receptet , most már télen is lesz finom üdítőnk . Eddig csak frissen
fogyasztható üdítő ital receptet ismertem

Válasz

Miltaller Judit üzente 13 éve

Köszönöm én is a receptet, évek óta kerestem mindenhol, de nem találtam. Most legalább el tudom készíteni, és egész évben lesz szörpöm.
Egy kérésem lenne, ha valaki tudja a rózsa-lekvár receptjét, megírhatná ezen az oldalon, melyet előre is köszönök.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

HÚÚÚÚÚÚ, nagyon jó, köszönöm, hogy elküldtétek, éppen ezt keresgettem a szakácskönyvemben, de nem találtam, köszönöm.

Válasz

Moldovan Rozalia üzente 13 éve

Köszönöm szépen,hogy elküldtétek ennek a finom szörpnek a receptjét.A kertünk sarkában
van bodzabokrunk el is fogom készíteni . Ilyen receptem még nem volt épp ezért örvendek hogy télire is eltehetem

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szeretjük a bodzából készült finomságokat. A szörpöt, a " bundás" bodzát, bodza-krémlevest, bodzafőzeléket és a bodzateát . Készítettem dzsemet is a bogyóiból, de az nagyon munkaigényes és eléggé gazdaságtalan, így inkább az idény-gyümölcsöknél maradok a lekvárok és dzsemek készítésekor
A szörpöt én is ugyanígy készítem, köszönöm!
Próbáljátok ki a bundás bodzát, mert nagyon finom.
Sűrűbb palacsintatésztába belemártjuk a megmosott, leszárított rövid kocsánnyal szedett bodzát, és forró olajban kisütjük.Papírtörölközőre szedve leitatjuk a fölösleges olajat, majd még melegen fahéjas v. kakaós porcukorral megszórva fogyasztjuk.

Válasz