Temesváriné Vágó Jutka üzente 10 éve
Ferencziné Éva üzente 11 éve
Szamuelisz Mária üzente 12 éve
Hát én évek óta,sokkal egyszerűbben és takarékosabban oldom meg az unokáim bodzaszörp igényét:
1 l.víz
10-15 ép teljes virításban lévő bodzavirág
1 citrom/gondos mosás után/felkarikázva
15 gr.citromsav
1 késhegynyi Natrium benzoát /mindkettő patikából/
Ázik-ázik időnként összemancsikolom és amikor ráérek,de legalább 6 napig ázzon.Utána leszűröm és minden liter lére 1 kg cukrot teszek.Miután feloldódott irány az üveg és kész!Tehát nem cukros lében áztatom a citromot és virágot,utána pedig cukrosan kidobom?
Ez éven már 65 litert készítettem,Illata fejedelmi,színe mint az akácmézé./6 gyerek és5 felnőtt issza-ezért ez az irdatlan mennyiség.
Télen a köhögős,náthás időszakban nagyon jó!
Madarász Lajosné Éva üzente 12 éve
Semmihez nem hasolitható a házi bodzaszörp,pláne a boltihoz.Én a citrom levét kifacsar-
va teszem bele, utána szelem bele a héját.Cukrot kevesebbet teszek bele, tartósitószert
meg egyáltalán.Kisebb adagot csinálok és a hütőben sokáig eláll.Ha picit megforr olyan
mint a pezsgő.Persze ahány ház annyi szokás, de piritott cukrot kipróbálom.Köszönöm.
Palásti Mária üzente 13 éve
Plesko Eva üzente 13 éve
Nagyon finom, én évek óta ezt készítem.Diabetikusan készítettem, folyékony édesítővel, de 8 liter vízzel, és az is finom.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Tegnap szűrtem az üvegekbe. Nagyon finom lett. A karamellizált cukor csodálatos színt /mint a méz/ és ízt adott a szörpnek.
Aki eddig ivott belőle, nekiállt készíteni ő is. Sőt még én is holnap egy újabb másfél adagot /mert most is annyit készítettem/ fogok csinálni.Mégegyszer köszi a receptet.
/én nem ezt ismertem/
Németh Béláné Irén üzente 14 éve
Tegnap megcsináltam,biztos finom lesz.Én az üdítőt szoktam csinálni,80dkg cukor 8 -10db
bodzavirág,2db citrom héjastól lekarikázva,2 doboz citrompótló,5liter víz.Három,négy napig
hűvös helyre teszem,és többször megkeverem,hogy a cukor feloldódjon.Ha kész üvegekbe
le szűröm,hűtőbe rakom.A családom nagyon szereti.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Milltaller Judit kérte a rózsalekvár receptet. Én így ismerem:
A megmosott rózsaszirmokat lemérjük, összevágjuk és azonos súlyú mézzel sűrű péppé
főzzük. Kis üvegekbe töltve,szárazgőzben hagyjuk kihülni. /Ha cukorral készíted, kb. 1/3-ad mennyiségre van szükség./
HURTOS GYÖNGYI üzente 14 éve
Nagyon köszönöm a receptet , most már télen is lesz finom üdítőnk . Eddig csak frissen
fogyasztható üdítő ital receptet ismertem
Miltaller Judit üzente 14 éve
Köszönöm én is a receptet, évek óta kerestem mindenhol, de nem találtam. Most legalább el tudom készíteni, és egész évben lesz szörpöm.
Egy kérésem lenne, ha valaki tudja a rózsa-lekvár receptjét, megírhatná ezen az oldalon, melyet előre is köszönök.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
HÚÚÚÚÚÚ, nagyon jó, köszönöm, hogy elküldtétek, éppen ezt keresgettem a szakácskönyvemben, de nem találtam, köszönöm.
Moldovan Rozalia üzente 14 éve
Köszönöm szépen,hogy elküldtétek ennek a finom szörpnek a receptjét.A kertünk sarkában
van bodzabokrunk el is fogom készíteni . Ilyen receptem még nem volt épp ezért örvendek hogy télire is eltehetem
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Nagyon szeretjük a bodzából készült finomságokat. A szörpöt, a " bundás" bodzát, bodza-krémlevest, bodzafőzeléket és a bodzateát . Készítettem dzsemet is a bogyóiból, de az nagyon munkaigényes és eléggé gazdaságtalan, így inkább az idény-gyümölcsöknél maradok a lekvárok és dzsemek készítésekor
A szörpöt én is ugyanígy készítem, köszönöm!
Próbáljátok ki a bundás bodzát, mert nagyon finom.
Sűrűbb palacsintatésztába belemártjuk a megmosott, leszárított rövid kocsánnyal szedett bodzát, és forró olajban kisütjük.Papírtörölközőre szedve leitatjuk a fölösleges olajat, majd még melegen fahéjas v. kakaós porcukorral megszórva fogyasztjuk.