putics margit üzente 13 éve

Köszönöm a sok jó tanácsot. Én a fahéjat és őrölt gyömbét összekeverem mézzel, majd ezt felöntöm kamilla teával. Ebbő mindennap megiszok 2 bögrével /2x2,5 dcl/. Nagyon kellemes, este úgy érzem némi nyugtató hatása is van. Ajánlom mindenkinek, már csak a kellemes ize miett is érdemes kipróbálni.

Válasz

Hidegné Rozika üzente 13 éve

Én a kávéfőzőbe a darált kávéhoz is szoktam egy kis fahéjat tenni. Különleges zamatot ad.Érdemes kipróbálni!

Válasz

Kátainé Greksa Mária üzente 13 éve

Sziasztok! Sajnos a cukorbetegeknek kerülniük kell a mézet és szőlőcukrot is a finomított cukorral együtt. Állítólag Ausztriában kapható diabetikus méz is. Nem tudom, hogy az is ugyanolyan hatásos-e, mit a rendes méz? Gondolom drága is lehet, mint általában minden diabetikus készítmény.

Válasz

Háló Lénárdné üzente 13 éve

Rendszeresen fogyasztom ezt a finomságot, fahéjat még a kávémba is teszek egy kicsit, jó aromája miatt.... Köszönöm Ágota, hogy felhívtad a figyelmünket, szerintem sokan még nem ismerik a jótékony, gyógyító erejét...... ! Jó egészséget és további szép napokat kivánok mindenkinek: Ica :-)

Válasz

Radócz Marika üzente 13 éve

Cukorbetegekre milyen hatással van,én igaz tablettás cukros vagyok, de kiváncsi lennék arra, hogy hogyan fogyaszthatom a mézet.

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

Köszönöm a sok hasznos tanácsokat,kifogom próbálni,biztosan hatásosak.Irén.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Köszönöm az infót,most jelenleg is ezeket használom,megfázásra,nagyon jó,ajánlani tudom!!

Válasz

Nagy Margit üzente 13 éve

Nagyon szeretem a mézet,rendszeresen fogyasztom is teában ,citrommal.A méz és a fahaj jótékony hatásáról itt a klubban olvastam,aminek nagyon örülök,mert ezek természetes anyagok és gyógyító erejű finomságok.Köszönöm az információkat.

Válasz

Bakó Lászlóné Ilona üzente 13 éve

Köszönöm az információt! Alkalmazni fogom. A mézről tudom, hogy nagyon sok a vastartalma, és torokfájáskor, igazi gyógyszer.
A fahéj is finom, ha almás süteménybe tesszük. Üdv. Icus

Válasz

Csányné Virág Kati üzente 13 éve

Köszönöm a jótanácsot, igazán jó a közösségben lenni, mert mindig van valami jó dolog, amit ki lehet próbálni. Inkább a természetes dolgokat, mint a gyógyszert. üdv.Kati

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt is kipróbálom. Köszi Marika.

Válasz

Lakatosné Borbíró Ilona üzente 13 éve

Nagyon köszönöm, ilyen összeállításban még nem használtam. A családomnak és a barátaimnak is ajánlani fogom, és természetesen jómagam is kipróbálom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a hasznos tanácsokat,ki fogjuk próbálni.Eddig csak külön használtuk.

Válasz

Kovacsne Lídia üzente 13 éve

Köszönöm az információt. Feltétlen kipróbálom.

Válasz

Barta Istvánné üzente 13 éve

Én is pont erre lennék kíváncsi,hogy a cukor beteg mit tegyen?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Cukor beteg nem ehet mézet Ő mit tegyen?

Válasz

Ébert Antalné üzente 13 éve

Köszönöm szépen ki fogm próbálni.Eddig csak külön-külön használtuk a családban.

Válasz

pintér etelka üzente 13 éve

A fahéj önmagában is jótékony hatású,olvastam az interneten a Steviáról,édesítőszer ez egy növénynek a kivonata
folyadékban,vagy porban kapható,ami szintén több gyógyító hatással rendelkezik,és többek között cukorbetegeknek is ajánlják.Gyógynövény boltban is láttam már,de érdemes megnézni,hogy hány % steviát tartalmaz.

Válasz

Hajdu Palné üzente 13 éve

Ki próbálnám, de sajnos ez a gyógymód cukor betegeknek NEMJÓ!!!
2 kanálméz=4dkg=32,4g szénhidráttal.
Nekem a reggelim 40g szénhidrát, az ebéd és a vacsorám sem sokkaltöbb, ha ezt a gyógymódot választom szinte alig ehetnék valamit mellé, ÉS AKKOR HOLVAN AZ ELŐÍRT DIÉTA!!!.
CUKORBETEGEK VIGYÁZZATOK ! MINDEN GRAM szénhidrát számít. Hajduné (KATI)

Válasz

Mihálka Istvánné Hajni üzente 13 éve

Köszönöm a sok jó ötletet,egy kérdés:aki cukorbeteg,de mindaz a betegség,amire a méz-fahéj keverék megoldást kínál fennáll nála,fogyaszthatja e a mézet?
Előre köszönöm:"hajnimami"(Mihálka Istvánné)

Válasz

Balta Ferencné üzente 13 éve

Nagyon köszönöm,kifogom próbálni.

Válasz

pintér etelka üzente 13 éve

Kedvenc receptem reggelire
Kb 3dl vízbe,beleszeletelek egy egész almát,beleszórok fél marék mazsolát,fkicsi citromhéját,csipet sót/tehetek bele fél marék kókuszreszeléket is,ettől kicsit tejes íze van/mindezt addig főzöm,míg az alma és a mazsola meg nem puhul,majd teszek bele kb 4-5 pupos ek,zabpelyhet.Addig főzöm,míg be nem sűrűsödik.Lapos nagy tányérra tálalom,megszórom fahéjjal,csurgatok rá mézet,és kész a királyi reggeli.
Én diót és valamilyen nyers gyümölcsöt rágcsálok hozzá.Olyan laktató,hogy elfelejtek ebédelni és nagyon egészséges,csak gyümölcscukrot,no meg tetején mézet tartalmaz
Tejérzékenyek is fogyaszthatják
Készítettem tejjel is,de az alma és mazsola miatt a tej megtúrósodik,igy is finom,vagy tettem a kásába 1 kiskanál növényi tejszinport,amitől tejes az íze és mégsem tej,ízesítettem vaniliával is.Lehet kísérletezni.ki hogy szereti.A méz és a fahéj miatt jutott eszembe,hogy mennyire egészséges étek.Jóétvágyat!

Válasz