[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát nagyon tanulságos írás.Köszönöm,hogy ,el olvashattam. Mária.

Válasz

Hoffmann Lászlóné üzente 13 éve

Őszintén örülök, hogy elolvastam ezt az angol mondást! Csak gratulálni tudok azért, hogy lefordítottad, és megosztottad velünk! Köszönöm: Mari mama

Válasz

Juhászné Márti üzente 13 éve

Az idős kor egy ajándék amit értékelni kell hiszen láthatjuk unokáink növekedését, fejlődését génjeink továbbvitelét. Nem azt jelenti, hogy leépültünk. Találni kell más irányú elfoglaltságot mint amit eddig tettünk. Úgy gondolom, hogy a mostani világban bizony az internetnek köszönhetően szellemi frissességgel bírunk. Ezen keresztül tudunk ki alakítanunk újabb kapcsolatokat a meglévők mellé. Mind ahogy látjátok is, hogy hány fórumon különböző korúak vagyunk jelen. Így a szellemi frissességünket is karban tudjuk tartani.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Az Ezotéri tana szerint a belső mosoly fontos, gondolva valami jóra, s a belső mosoly kisugárzik, sőt átsugárzik más emberekre.
Ajánlom,tanácsolom minden öregedő, aggódó embertársaknak, hogy azt a kis időt a földön használják ki minden jóval, amihez csak kedvük szottyan!!!!!!!!!

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Igen az igazi barátság is nagyon fontos, kivel megoszthatunk jót s rosszat, nekem több évtizedes barátnőm van, kivel ilyen szinten oldjuk meg gondjainkat főleg, ha baj van, mert az a barát ki a bajban mellettünk áll, mégha nem is tud segiteni, de legalább neki elmesélve a gondot ,kibeszélés enyhiti a gondot.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Ez természetes dolog, hogy az ember a gyermekének segit, akár jótanács v, bármi, hisz azért vagyunk anyák, hogy akár hány éves a germekünk, mindig is a mi kis gyermekünk, ki még, főleg az én nagyon jólelkü,szüleiért aggódó kislányom, ki minden rezdülésünket figyel, néha tulzottan is, s ez neki gond,igy igyekszem erről kissé leszoktatni s a kisebb gondokat tőle független oldom, ne terheljem őt, a kis gondokkal.,önmagával,párjával s szorakozással stb, törődjön elsősorban, de ő elsősorban a mi gondjankat, ha van, aztán ő maga.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

NEM is fájhat, ha pos, fogjuk fel, mert ez az élet utolsó szakasza, az első a születés, az utolsó sajnos az elmentel utat engedve a fiatal generációnak, gyerekeinknek, s őket ellátni minden jótanáccsal,tanitani őket is e szemléletre.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Egyetértek, minden tegyünk,együönk mi jólesik, ki tudja mit hoz a holnap, ugyanis rövid az élet s hosszu a másvilág,,,,,ezért mindenpercet kedvem szerint töltök l.Jó, vannak mi t kevésbé szeret az ember, az ithoni stb. dolgok azokat meg kell csinálni s utánna jöhet a kedvet csináló lazitás.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Lényeg, hogyha nem is vagyunk szépek, de ápoltak legünk, itthon is, ne csak m.helyen v. bárhol, akkor érzem jól magam még itthon is ha csoinis, kis leheletnyi festék, mert sajna rövid ,vilápos pillákat kell kissé erősiteni,amugy az ápoltság magabiztosságot is ad.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Az a lényeg, az ember lélekben fogadja el, akkor kevésbé érződik az öregedés természetes folyamata s szerető családi körben főleg.

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

Az öregedés az élet egy korszaka,természetes folyamat, el kell fogadni, persze nem mindenki egyformán éri meg.

Ami a baj, hogy sajna külső jelek, ránc stb, ami már engem is zavar,mert nagyon fiatalos vagyok, öltözet,viselkedés, s szórakozás terén.
De bele kell sajna nugodni, vannak jó ápoló krémek s még sok egyéb más ,amivel az öregedés külső jeleit csökkenthetjük.
Na meg kopások, izületek főleg, ami kezelhető,csökkenthető, de ez is vele jár a korral.
Én a 62-ik évemmel nem érzem e kort, mert hála nagy külső s belső /kopások,rheuma/ nincsenek, sokat járok koncertekre, táncolni imádok, minden alkalmat megragadok, s dickóban ugyanis sok fiatalon tulteszek, mondják, igy is van, én ropom ,hajnalig a discót is a láníyommal ráadásul s barátnőjével ,ők 28 évesek, s én a discóban velül? nem is gondoltam volna,hogy e korban diskózok a fiatalok körében.
De nagyon jó testi-lelki megnyugvás,lelket ,testet megmozgató, a tánc mágiája ,ami fiatalossá tesz s felüdit, frissit.
MINDENKINEK AJÁNLOM.!
éN IGY NEM ÉRZEM A KORORM, amugy is nagyon aktiv vagyok,kreativ, igy az öregedés lelassul e dolgokkal.
Télen kicsit punnyadás, mert kevesebb a mozgásleheőség,de tavasztól már lehet sok-sok minden ternni,kirándulni stb.
Mottónk lányommal":vidáman,jól élni" a mának, hogy holnap mi lesz, majd kiderül,de az nem azt jelenti, hogy nem gondolok előre ,holnapra, de nem görcsösen, csak ugy lazán, s majd alakul ahogy alakul,igy feszültségmentes ,harmonikusak a napok.
Ha gond van, kissé megviselnek, mert nagyon érzékeny tipus vagyok sajna, de ezt is megoldjuk.
Minden percet.órát ugy csinálom, ami jól esik, amihez kedvem van, ez feltölt a további teendőkre.Ezotéri,agykontrol segit ezekben,nagyon hasznos,igaz ,mit e könyvek tartalmaznak., ajánlom mindenkinek.

Válasz

Bolla Ervinné üzente 13 éve

Májusban 72 éves leszek, ha a jó Isten is megengedi. Igaz, hogy a testem megöregedett, de a lelkem az fiatal maradt. Boldog vagyok, hogy ezt a kort megélhettem a családom körében, hiszen a rokonaim közül többen fiatal korukban elmentek, nagy űrt hagyva maguk után.

Válasz

Sné Marcsi üzente 13 éve

Ez mind így igaz és így is van jól.Köszönöm ,hogy elolvashattam ezt az írást.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 13 éve

Köszönöm ez nagyon jól esett. Igen ez már így van Már én sem törődöm a ráncaimmal, kicsit le lassultam, de ennek ellenére vidám vagyok, ha zavar az őszhaj esetleg befestem. Nem kell elhanyagolni magunkat, mi is lehetünk csinosak. A szép kor széppé tesz minket.
Örüljünk az életnek. Felneveltük a gyermekeinket, jászunk az unokákkal. Kell ennél több?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nézem az egyik német adó talk show-ját. Az öregkori "elhülyülésről" van szó. Ez az u.n. agyalágyultság (Demencia), ami már sokaknál a 60. életévük előtt beáll. Döbbenetes amit hallottam.
Ezen túlmenően elmondták, hogy a 60. életévtől kezdődően már belső szerveink is, mint pld. a vese csak 50 %-ban működik, azaz csak ilyen százalékban méregtelenít.
A műsor végén a műsor vezetője azzal fejezte be, hogy igen, az öregkor mindent elvesz tőlünk, a látásunkat, a hallásunkat, az érzékeinket, de még az eszünket is.
Szép jövőnek nézünk elébe.
Erre aztán elhatároztam, nem tartóztatom meg magam a jövőben, igenis megeszem azt a kocka csokit ebéd után amire annyira vágyom. Ki tudja, meddig örülhetek még neki?

Válasz

Mezei Erzsébet üzente 13 éve

Ez az igazi pozitív meglátás. Már nem is fáj annyira az öregség.

Válasz

Gősiné Gacs Katalin üzente 13 éve

Mindenkinek így kellene láni a világot,vidáman, derűsem ,
pozitívan állni az elöttünk álló évekhez!!!
Köszönöm!!!!

Válasz

Szabó Pálné üzente 13 éve

Édes nagyis üzenet, és milyen igaza van?
Sokan küszködtek az életbe,nevelték a gyerekeiket, az unokáikat, és eltelt rajtuk az idő, mikor rádöbbentek, hogy még nem is éltek!!!
Aki megéli a nyugdíját,az igenis törődjön ön magával,ne mindig csak a gyerekek, meg az unokák.

Válasz

Varga Anna üzente 13 éve

Köszönöm hogy olvashattam,és megfogadom a jótanácsokat

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a soraidat, remélem sokszor eszembe fog jutni, hiszen ez így igaz, csak nem mindegy milyen szemüvegen nézzük a világot. Dolgoztunk eleget és a gyerekeink életét látván már nem nagyon kívánunk újból az ő problémáikkal küszködni, de segíteni nekik beleszólás nélkül - együtt érezve, az is egy jó cél, mert már más világ van.
Szeretnék én is még azért olyan dolgokat véghez vinni, vagy csak szemlélődni, amire munka mellett nem volt időm, ehhez kívánok mindnyájunknak jó egészséget!

Válasz