Rontó Mihályné Anikó üzente 14 éve

Ismeritek a bodza-limonádét? Ha nem, íme a recept:
Egy 5 literes üvegbe teszünk egy csokor bodzavirágot, 65-70 dkg cukrot, egy csomag citrompótlót és egy félbevágott citromot. Keverés után egy napig állni hagyjuk, utána leszűrjük és a hűtőbe tesszük.
Nagyon finom, kellemes üdítő ital a nyári melegben.

Egészségetekre!!!

Válasz

Vass Éva üzente 14 éve

Tetszik a recept, kipróbáltam!!!!!Üdv.Éva

Válasz

Bor Józsefné üzente 14 éve

Szintén hidegen készítem, a cukrot simán elkeverem a vízben és sok citromot/ kb. 4-et/ és 50 szem citrompótlót teszek hozzá.!

Válasz

farkas gyuláné üzente 14 éve

ÉN IS MA RAKTAM ÜVEGEKBE A SZÖRPÖT NAGYON SZERETEM MINDEN ÉVBE CSINÁLOK .AZ ÉN RECEPTEM 4L VIZ 4KG CUKOR 1DKG BOR KÖ SAV 4DRB CITROMOT BELE KARIKÁZOM VIZET CUKROT FEL FORRALOM HA LANGYOSRA KI HÜL 30 BODZA VIRÁGOT BELE RAKOK EZT EGY HÉTIG NAPONTA 2-SZER MEG KEVEREM MAJD LESZÜRÖM TÉLIRE AMIT EL TESZEK ABBAN TESZEK TARTOSITÓT NAGYON FINOM PROBÁLJÁTOK KI. PANNIKA,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mi is csináltuk a Papáva csak mi belekavartuk a szalicint hidegen .Meg félkiló cukrot karamelizálva tettünk bele ,igy szép színe lett . Nagyon finom !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A bodza virágot sürűpalacsita tésztába mártva olajban kisütve is finom!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom ,de nálunk a papa csinálja!!

Válasz

Szabados Miklósné üzente 14 éve

Köszi a receptet. Még sohasem csináltam bodzaszörpöt, teaként viszont nagyon szeretem. Ideje ezt is kipróbálni.

Válasz

Herczeg Judit üzente 14 éve

Köszönöm! Én is szoktam bodza szörpöt késziteni kb igy! Nagyon finom és egészséges,most még található.Nállunk most nyillik,szép egészségesek,fogok késziteni!

Válasz

Bognárné Erzsi üzente 14 éve

Köszi mindkét bodzaszörp receptet, talán még találunk bodzát az idén, szeretném kiprobálni.
Üdv: mindenkinek Bognárné Erzsi

Válasz

harkanyi janosne üzente 14 éve

Köszi a receptet, most már csak jövőre próbálom ki!Üdv.Harkányiné Ilus

Válasz

Muller Magdi üzente 14 éve

Finom es aromas a bodzaszorp,en is minden evben keszitek , hidegen es citromot hasznalva. 10 l uvegbe teszunk 5l vizet melybe feloldunk 30dkg.cukrot + 20 dkg.cukrot megpergelunk karamell-nek feloldjuk es az uvegbe ontjuk. Belevagunk 2 citromot 1/2dlcitromlevet (esetleg1/2dl.ecet) es 8-10brb. bodzaviragot. 2 napig a napon erleljuk,leszurjuk ,palackba teve hideg helyen taroljuk .Asvanyvizzel, fogyasztjuk. Szivesen fogyasztjuk a bodza teat is udito es a szaritott bodzavirag telen is igen jol hasznalhato. udvozlettel Muller Magdi.

Válasz