Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kovács Istvánné Mária Magdolna indította 16 éve
Kedvenc unokánk kedvenc étele, sütije, receptek forró csokik és más finomságok. Ird le a receptet mi is elkészítjük és meg irjuk, hogy sikerült
Hozzászólások eddig: 6
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve
Konyhai ötletek praktikák:
Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, és néhány perc állás után szétkeverjük habverővel.
Ha valamelyik ételünk ehetetlenül erősre sikerült, tegyünk bele egészben egy megpucolt almát.
Ha sütés-főzés közben megégetjük a kezünket, ha nincs más megoldás, öntsünk rá sót vagy nyomjuk a sótartóban levő sóba az égett felületet, úgy hogy ellepje a só. Hagyjuk így pát percig, nem hólyagosodik fel.
A kurkuma szépen megszínezi a húslevest és kellemes ízt is ad neki. Jó tulajdonsága még, hogy segíti az emésztést, csökkenti a puffadást.
A házilag készített majonéz duplájára szaporítható, ha keverés közben az olaj mellett kevés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb is lesz ezzel a módszerrel. A "vizes" piskóta is ezen az alapon működik. (ahány tojás, annyi evőkanál víz). Néhány csepp citromlétől keményebb lesz a tojásfehérjéből felvert hab is.
Panírozáskor, ha kevés a tojás, bátran hígíthatjuk egy kis tejjel. Ugyanolyan jó! Ha pedig a morzsa kevés, szaporítsuk meg kevés reszelt sajttal, vagy szezámmaggal. Változatosabb lesz a rántott hús!
A fokhagymagerezdet pucolás nélkül is beletehetjük a fokhagymanyomóba, csak a hagyma préselődik ki.
Ha főzéskor a lencséhez adunk pár szelet paradicsomot, hamarabb puhul.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Csirkepaprikás -
nagymama módján
recept
Kategória: Egytálételek
Hozzávalók:
4 személyre
1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.
Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom.
(A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfõzöm.)
A húsdarabok mindkét oldalát megsózom.
A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén.
A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom.
tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evõkanál vizet és a tûzre visszateszem.
A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát.
Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idõ elõtt elfõné, apránként, egy-két evõkanál forró vízzel pótolom. Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedõ alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra. Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyûlik a tetején. Keverni nem szabad. (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetik!) Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Muffin alaprecept
Olvastam a nagyszerű recepteket, én is nagyon szeretek sütni. Küldök egy általam (és mások által is)finomnak tartott muffin alapreceptet, amit ki-ki ízlése szerint bővíthet.4 egész tojás1 pohár kefír1 pohár olaj2 pohár cukor3 pohár liszt1 csomag sütőpor1 csomag vaníliás cukorA hozzávalókat jól összekeverem, közepesen előmelegített sütőben megsütöm. Ez alaptészta. Szoktam beletenni kakaóport, csokoládédarabkákat, mazsolát, gyümölcsdarabkákat. A tetejét olvasztott csokival leöntöm, erre színes cukorkát vagy kókusz reszeléket szórok.Jó étvágyat hozzá
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Intelligens krémes recept
Nyomtasd ki
Hozzávalók:
8 egész tojás
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 csomag vanília (szerintem 4 csomag is elég)
9 nagyon púpos kanál liszt
1 liter hideg tej
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
Gyújtsd be a sütőt, mire összekevered a sütit, pont jó lesz a hőfok. 8 tojás sárgáját 15 dkg margarinnal, 30 dkg porcukorral és a 8 csomag vaníliával jól kikeverjük. Belekeverjük a 9 nagyon púpos kanál lisztet és az 1 liter hideg tejet. Felverjük a 8 tojásfehérjét az 5 dkg margarinnal. (Tényleg fel lehet verni együtt a kettőt habnak!) A két masszát gyengéden összekeverjük, majd margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt kb. 40x23 cm-es tepsiben sütjük. A sütés: az egész massza eléggé híg, nem kell arra gondolni, hogy nem sikerült. Közepes tűznél kell sütni, míg a teteje kicsit piros lesz, és a tészta már nem mozog lágyan. Ez kb. 40-50 perc. Krém nem kell bele, mert benne lesz! Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Tényleg nagyon finom és krémes! Ínyencek, mint én is, tejszínhabbal a tetején fogyaszthatják!
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Illedelmes krémes
Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
3 csomag (2 és fél csomag) vaníliás cukor - ki mennyire szereti
9 evőkanál liszt
15 dkg margarin
1 l tej
Elkészítés: A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat és a tejet. Ezeket jól összedolgozuk, a végén belekeverjük a tojások felvert kemény habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és 1 órán át lassú tűzön sütjük. Lehet, hogy első hallásra soknak tűnik az 1 óra sütés, de tényleg ennyi idő kell hozzá... A vaníliás cukor helyett lehet beletenni kakaóport is, kb. 2-3 evőkanállal. Ennek a sütinek az alja egy vékony tészta, a tetején pedig vaníliás vagy kakaós pudingszerű krém van. Szerintem nagyon finom, a hosszú sütési idő ellenére is.Megjegyzés:Nem kell megijedni, amikor a hozzávalókat összekeverjük. Egy igen híg-folyékony tésztát kapunk, ami sülés közben áll össze! Ezért olyan hosszú a sütési ideje.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Citromszelet
Hozzávalók:30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás 1 cs. szalakáli, 6 dkg zsir
Krémhez:1dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 citromhéja, leve, 1 cs. vaniliáscukor, 4dl tej, 2 evőkanál liszt
A tésztát összegyúrjuk, 3 lapban kisütjük.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal, citrommal vaniliáscukorral habosra keverjük, a főtt krémhez adjuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, pár órát állni hagyjuk, hosszukás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás