Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Olyan igazi Nagymamis, puha, aranyló Szilvásgömbök....
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg finomliszt, 1 tojás, diónyi vaj, 3 ek. búzadara, csipet só.
A burgonyát alaposan megmossuk, sós vízben, héjjastól, puhára főzzük. Majd leszűrjük és kihűtjük. Meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Deszkára borítjuk a burgonyát, rászórjuk a lisztet, a sót, a darát, közepére ütjük a tojás és hozzáadjuk a vajat. Gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrunk belőle. Mikor összeállt a tészta, hengerré sodorjuk és újnyi szeletekre vágjuk, kb. 20 db lesz belőle. Minden korong közepére teszünk egy kimagozott érett szilvát. A mag helyét kitöltjük egy kockacukorral és egy csipet fahéjjal fűszerezzük. Lisztezett kézzel gombóccá pödörjük. Mikor kész a gombócsereg, forró-sós vízbe engedjük őket és puhára főzzük. Akkor számíanak puhának, ha a gombócok feljönnek a víz tetjére és még főnek kb. 2-3 percet. Míg lubickolnak a gombócok, elkészítjük az aranyló morzsát...Serpenyőben olajon megpirítjuk a prézlit, mikor már szép aranyszínű, hozzáadunk egy ek. cukrot és egy csipet sót. A kifőtt gombócokat, szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsöpögtetjük és a morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!