Nagymama: Piskóta trükkök..

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Piskóta trükkök Piskótaszeletelés

A piskótát pamutcérna segítségével vághatjuk ketté vízszintesen. Óvatosan tekerjük a piskóta köré a cérnát, majd keresztezzük a végeit, húzzuk meg erősen a cérna végeit, hogy teljesen átvágja a piskótát - így nem morzsálódik szét a tészta. A pamutcérna kiválóan vág.

Piskótaszerviz Belapult

Ha a piskóta közepe összeesik, üvegpohárral vágjunk lyukat a közepébe, így gyűrű alakú tortát készíthetünk belőle.

Kiszáradt

Ha a gyümölcstorta kiszáradt, szurkáljuk meg a tetejét stoppolótűvel, majd hintsük be a tetejét konyakkal, vagy rummal. Hagyjuk beszívódni.

Megégett

Ha a piskóta megégett, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg, és az alját vonjuk be mázzal a teteje helyett.

Felrepedt

Ha a piskóta teteje felrepedt, valószínűleg túl sok kelesztőt használtunk hozzá. Vágjuk le a felső réteget, fordítsuk meg, és kenjük be krémmel.

Maradék

A maradék tésztaalapot tegyük hűtőbe, és használjuk fel, palacsintakészítéshez.

Mitől törik szét a piskótatekercs?

Ez akkor fordul elő, ha túl sokáig hagyjuk a kész tésztát a sütőben. A melegtől kiszárad, és törékeny lesz. Ezért sütés után azonnal vegyük ki a sütőből, szórjuk meg finomított kristálycukorral, és tekerjük papírba.

Hogyan lehet könnyen levenni a papírt a piskótáról?

Tegyük a piskótát nedves ruhára, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet. Ezután könnyen le tudjuk húzni róla a papírt.

Mit tegyünk, hogy a gyümölcsdarabok ne süllyedjenek le a piskóta aljára?

Ha gyümölcsös piskótát készítünk, mártsuk a gyümölcsdarabokat lisztbe, mielőtt a tésztába rakjuk. Így nem süllyednek le, hanem a sütemény tetején maradnak.

Legyen kemény a tojásfehérje

A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérj Piskóta trükkök Piskótaszeletelés

A piskótát pamutcérna segítségével vághatjuk ketté vízszintesen. Óvatosan tekerjük a piskóta köré a cérnát, majd keresztezzük a végeit, húzzuk meg erősen a cérna végeit, hogy teljesen átvágja a piskótát - így nem morzsálódik szét a tészta. A pamutcérna kiválóan vág.

Piskótaszerviz Belapult

Ha a piskóta közepe összeesik, üvegpohárral vágjunk lyukat a közepébe, így gyűrű alakú tortát készíthetünk belőle.

Kiszáradt

Ha a gyümölcstorta kiszáradt, szurkáljuk meg a tetejét stoppolótűvel, majd hintsük be a tetejét konyakkal, vagy rummal. Hagyjuk beszívódni.

Megégett

Ha a piskóta megégett, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg, és az alját vonjuk be mázzal a teteje helyett.

Felrepedt

Ha a piskóta teteje felrepedt, valószínűleg túl sok kelesztőt használtunk hozzá. Vágjuk le a felső réteget, fordítsuk meg, és kenjük be krémmel.

Maradék

A maradék tésztaalapot tegyük hűtőbe, és használjuk fel, palacsintakészítéshez.

Mitől törik szét a piskótatekercs?

Ez akkor fordul elő, ha túl sokáig hagyjuk a kész tésztát a sütőben. A melegtől kiszárad, és törékeny lesz. Ezért sütés után azonnal vegyük ki a sütőből, szórjuk meg finomított kristálycukorral, és tekerjük papírba.

Hogyan lehet könnyen levenni a papírt a piskótáról?

Tegyük a piskótát nedves ruhára, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet. Ezután könnyen le tudjuk húzni róla a papírt.

Mit tegyünk, hogy a gyümölcsdarabok ne süllyedjenek le a piskóta aljára?

Ha gyümölcsös piskótát készítünk, mártsuk a gyümölcsdarabokat lisztbe, mielőtt a tésztába rakjuk. Így nem süllyednek le, hanem a sütemény tetején maradnak.

Legyen kemény a tojásfehérje

A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérjét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, nagyon óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze. Lazítja a süteményeket, ha 1-2 evőkanál alkoholt (rum, konyak, stb.), citromlevet, ecetet cseppentünk a tésztába. Érdemes készíteni házilag citrom, narancs, vanília stb. eszenciát. Ehhez 2-3 dl 70 %-os alkoholba (kereskedelemben kapható) reszelt citrom- vagy narancshéjat, illetve ollóval feldarabolt vaníliarúdat áztatunk. De ezt csak felnőtteknek!

 

ét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, nagyon óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze. Lazítja a süteményeket, ha 1-2 evőkanál alkoholt (rum, konyak, stb.), citromlevet, ecetet cseppentünk a tésztába. Érdemes készíteni házilag citrom, narancs, vanília stb. eszenciát. Ehhez 2-3 dl 70 %-os alkoholba (kereskedelemben kapható) reszelt citrom- vagy narancshéjat, illetve ollóval feldarabolt vaníliarúdat áztatunk. De ezt csak felnőtteknek!

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tolnai Imréné üzente 14 éve

Én elég jó piskótát tudok sütni, /mások szerint is/ de ezt a sok jó ötletet egy helyen látni
azt hiszen nagyon sokunknak hasznos olvasmány. Köszönöm és további szép napot és
jó sütkérezést az ünnepekre.

Válasz

Dobosné Ágnes üzente 14 éve

Köszönöm a jó tippeket, de az utolsó bekezdés előtt valami kimaradt a szövegből, így érthetetlen az első mondat.. Ha ezt korrigálnák megköszönném.

Válasz

HURTOS GYÖNGYI üzente 14 éve

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat ,nem vagyok valami jó piskóta készítő .Így biztos jobb lesz.!

Válasz

Bacsa Istvánné üzente 14 éve

köszönöm nagyon hasznos tanácsok üdv Rózsa és szép napot neked

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu