Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hónap gyümölcse a földi eper
A hónap gyümölcse a földieper
Az eper, bár 90%-a víz, mégis sok fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és számtalan módon el lehet készíteni... ...Kell ennél több, amiért imádjuk?! Ennek a fenséges ízű gyümölcsnek a színét az antocián adja, mely karotinban gazdag színezőanyag: nemcsak élvezet lesz a piros termésbe beleharapni, hanem ez a természetes növényi színezék védi a bogyót a sejtkárosító anyagoktól és baktériumoktól. Miért egyél sok epret?
Amire figyelj a vásárláskor: Manapság megkülönböztetik a „magyar epret”. Először csak a külföldi eper kerül a boltokba, aztán szép lassan a mi eprünk is megjelenik. Nemcsak azért érdemes a magyar eperből csemegézni, mert sokkal finomabb, mint a többi, hanem azért is, mert szegény külföldi testvérét különböző növényvédő szerekkel, gyomirtó szerekkel, rovarölő szerekkel, növekedésszabályozó vegyszerekkel, műtrágyákkal, gyantákkal, viasszal kezelik, hogy a hosszú utazás után amikor szembeköszön, ne ijedjünk meg tőle. Ugyanez érvényes a mélyhűtött eperre is, ezért most is, mint mindig inkább a piacon vásárolj ismerős árustól, vagy termeld magad: már kisebb ládákban növeszthető eperpalántát is lehet kapni. Egy frissítő recept, ezt próbáld ki! Eper-Kókusz Daiquiri Hozzávalók: 2 ½ csészényi ~ 225g friss eper 2-3 evőkanálnyi méz, sztívia (ebből kevesebb) vagy agáveszirup 2 evőkanálnyi frissen facsart citrom vagy lime leve 3 csészényi jégkocka ¾ csészényi Malibu (vagy hasonló rum) Turmixold össze az epret, a cukrot és a citrom levét, add hozzá a jégkockákat és a rumot, és keverd addig, amíg jégkásás állagú nem lesz. Tipp: alkoholmentes változatot is készíthetsz, ha a rumot kihagyod, és ezt még fél csésze eperrel, vagy ananásszal helyettesíted!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bolygónk kivételes videó ...
Tanmese...
Környezetbarát tippek a hangyinvázió esetén...
Jeli arbarétum...