Nagymama: a földieperről...

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2311 fő
  • Képek - 2251 db
  • Videók - 1896 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 59 db

Üdvözlettel,

Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A hónap gyümölcse a földi eper

A hónap gyümölcse a földieper

Az eper, bár 90%-a víz, mégis sok fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és számtalan módon el lehet készíteni... ...Kell ennél több, amiért imádjuk?! Ennek a fenséges ízű gyümölcsnek a színét az antocián adja, mely karotinban gazdag színezőanyag: nemcsak élvezet lesz a piros termésbe beleharapni, hanem ez a természetes növényi színezék védi a bogyót a sejtkárosító anyagoktól és baktériumoktól.    Miért egyél sok epret?

  • méregteleníti a beleket, javítja az emésztést (cserzőanyagok)
  • segíti az immunrendszert és az anyagcserét (C-vitamin)
  • serkenti a vérképzést és a sejtek növekedését (mangán)
  • elősegíti a víz kiürülését, vérnyomáscsökkentő (kálium)
  • erősíti a csontokat, hajat és a bőrt (mangán)
  • növeli a szexuális kedvet (mangán)

Amire figyelj a vásárláskor: Manapság megkülönböztetik a „magyar epret”. Először csak a külföldi eper kerül a boltokba, aztán szép lassan a mi eprünk is megjelenik. Nemcsak azért érdemes a magyar eperből csemegézni, mert sokkal finomabb, mint a többi, hanem azért is, mert szegény külföldi testvérét különböző növényvédő szerekkel, gyomirtó szerekkel, rovarölő szerekkel, növekedésszabályozó vegyszerekkel, műtrágyákkal, gyantákkal, viasszal kezelik, hogy a hosszú utazás után amikor szembeköszön, ne ijedjünk meg tőle. Ugyanez érvényes a mélyhűtött eperre is, ezért most is, mint mindig inkább a piacon vásárolj ismerős árustól, vagy termeld magad: már kisebb ládákban növeszthető eperpalántát is lehet kapni.   Egy frissítő recept, ezt próbáld ki!   Eper-Kókusz Daiquiri   Hozzávalók: 2 ½ csészényi ~ 225g friss eper 2-3 evőkanálnyi méz, sztívia (ebből kevesebb) vagy agáveszirup  2 evőkanálnyi frissen facsart citrom vagy lime leve  3 csészényi jégkocka ¾ csészényi Malibu (vagy hasonló rum)   Turmixold össze az epret, a cukrot és a citrom levét, add hozzá a jégkockákat és a rumot, és keverd addig, amíg jégkásás állagú nem lesz.  Tipp: alkoholmentes változatot is készíthetsz, ha a rumot kihagyod, és ezt még fél csésze eperrel, vagy ananásszal helyettesíted!

Címkék: forrás: internet

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu