Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Nagymamik és nagypapik találkozóhelye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Nagymamik és nagypapik találkozóhelye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dr. Horváth István MD
Dr Russel Blaylock, aki a
nátrium glutamát keresztapja írta az "Exitotoxins" című könyvet, melyben
pld. a NutraSweet és aszpartám édesítőszerekről is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külső részén
is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belső szervben
és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől a vastagbélig
ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát
receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdőt,
petefészket és a kálcium lerakódását is a glutamát receptorok
ellenőrzik.
Tehát mikor nátrium glutamátot eszik (E621),
akkor a vérében a nátrium glutamát szint megemelkedhet akár 20-szoros
értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi állapotba
kerülnek a nyelőcső és bél receptorai.
Előfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha
ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén
is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert
megzavarja a szív áramellátását a túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg.
A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hitperérzékennyé válik.
Az
emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a
glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítőket.
Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és miatt rendkívül megnő a veszély, hogy azonnal szívinfarktust kapjon az illető.
Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet edzés előtt?
Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka: nátrium glutamát".
Többek
között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátrium glutamát
kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a
halál okát ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus.
Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos
irányító rendszerében, de magában a szívizomban is glutamát receptorok
vannak, Emberek millióinak szívritmuszavara (Arrhythmia) van,
amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem hívja fel a betegek
figyelmét, hogy óvakodjanak a nátrium glutamáttól és ászpártámtól, pedig
ezek okozzák a szívinfarktus legnagyobb veszélyét .
A bébiételekkel ugyanez a helyzet.
Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátrium glutamátot. De ez nem igaz.
Kivették
a színtiszta nátrium glutamátot, és átnevezték "hidrolizált fehérje" és
"kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén
látható, tele vannak nátrium glutamáttal. Szegény anyukák, tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus ételt.
Csodálkoznak, hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér?
Állatkísérletekben megfigyelték, hogy az ételekhez adott nátrium
glutamát azonnal elkezdte hizlalni az állatokat.
Ha kivonnák a
forgalomból, a gyártók százmilliárdokat veszítenének. Gondoljon csak
arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És azzal, hogy a nátrium
glutamát által okozott tüneteket, betegségeket kezelik.
A kormánynak ez így nagyon jó, ők kontrollálják az
élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és
hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik.
Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszer ajánlás és törvény!
Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér
kenyeret tartja előnyben a tápanyag dús teljes kiőrlésű kenyér helyett?
Vagy állandóan sült krumplit kiván köretnek? Ismerős, ugye?
A
nátrium glutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még
annál is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az
étvágyát irányító glutamáttal.
Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából.
Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz.
Az
elhízáson kívül metabolikus szindrómát is okoz, így leptin érzékenység
alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a
metabolizmust is szabályozza.
Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátrium glutamát elég a leptin érzéketlenség kialakulásához.
A nátrium glutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab természetes módon nagy mennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint bármelyik növény, zöldség. A szója hidrolizálása során a szója fehérje elválik a glutamáttól.
A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a legegészségesebbek a világon.
Ne
feledjük, a nátrium glutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van
belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni
belőle.
25 éven keresztül CT-vel vizsgálták egy olyan csoportot, azok
közül, akik a legtöbb szójás ételeket fogyasztották. A tanulmány
eredménye az volt, hogy a legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a
legmagasabb arányú elmebaj (dementia), illetve agysorvadás.
Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az agy ugyanazon részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór
keletkezik. A legtöbb vegetáriánus megeszi a különböző méregkeverékeket
a szójaételekben, és azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott
hihetetlen módon pusztítják idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is.
Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetáriánus, az nem mérgezi
magát. Csak lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember
legtöbbször vegetálva és piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben".
Dr Blaylock már annyi kutatást végzett a nátrium
glutamáttal kapcsolatban, hogy az amerikai kormány nem tud, nem mer
ellene tenni. A kutatás eredményeit még a kormányok és az FDA
(Élelmiszer Hivatal) korrupt kutató orvosai sem tudják megcáfolni.
Hagyják, hogy dolgozzon magában, de nem engedik a média
közelébe, hogy nyilatkozzon a nátrium glutamátról vagy a NutraSweet és
társairól.
Igazából a legjobban attól fél a kormány, ha
elvesztené a csatát Dr. Blaylock ellen, az rossz eredményhez vezetne.
Hogyan magyaráznák meg a népnek, hogy miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátrium glutamát fogyasztása miatt.
Dr Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni,
hogy milyen eldugott veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa
írt könyvek, videók, és nyilatkozatok, sokszor a "föld alatt".
Magazinok, újságok, tv csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik
szerepelni, nyilatkozni.
Emberek tízmilliói fogyasztanak nátrium glutamátot, édesítőszereket, és senki nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz, beleértve a halált is, mint mellékhatást.
Dr Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg
a gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátrium
glutamátot tartalmazó ételek fogyasztását, és magnézium kiegészítőket
adott.
Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek, különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a nagy mennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.
A legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket kezelnek fogalmuk sincs a
nátrium glutamát káros élettani hatásáról. Persze hogy nincs fogalmuk.
De ha lenne, akkor is minden este azon meditálnának, hogy a nátrium
glutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen a gyógyítás nem üzlet.
Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról
beszél. Ma nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és
ír, hogy mit keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért?
Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust
okoz, és nem tudjuk mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja
nem volt a gyermeknek, ma meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen
megvakult az egyik családtagunk és hasonló helyzet állt elő.
Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az
"élesztő-kivonat" (nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő
összetevők listáján, büszkén mondják, hogy a glutamát természetes
formában fordul elő a természetben. A paradicsom és tengeri hínár is
tartalmazza.
Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy "100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG!
A
természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok.
Különböző aminosav csoportokban vannak jelen, nem pedig
elizolált-szabad-aminosavként.
Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint
komplex fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az
emésztőrendszerben szinte nincs szabad kötésű aminosav a paradicsomból,
és a tengeri hínárból, vagy bármilyen más természetes ételből.
Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha
természetes az étel, akkor az kombinált aminosavként szívódik fel, amit a
máj lebont, így nagyon kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a
szervezetnek nem okoz gondot.
Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az
ételhez, akkor az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő.
Miután az aminosavból szabad kötésű aminosavat állítanak elő, ez a
szervezet számára már méreg.
Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamin sav a
szervezetbe kerül, akkor a vér glutamin-sav szintje 20-szorosára
emelkedik, de gyakori a 40-szeres koncentráció is. Az úgynevezett "blood
brain barrier" nem képes ilyen mennyiségű glutamin-savat lebontani,
mivel ez nem természetes neki. Tehát az állítás az étel csomagolásán,
hogy " természetes", egy nagy hazugság.
Aki nátrium glutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány
fűszernövény, melyek blokkolják a glutamin savat, csillapítják a
glutamát toxikus hatásait: a kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba.
De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket.
Egyetlen csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne
tele glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is
egyszer, hanem 2-3 vagy többször is szerepel.
Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen
levőből van a legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és
így tovább.
Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes
figyelni: minden ami "hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium
glutamate, monopotassium glutamate, glutamate, glutamic-sav,
zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden ami "autolizalt" (autolyzed),
sodium caseinate, búza-kivonat, mesterséges ízesítés, természetes
ízesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium caseinate, texturált-fehérje,
tejsavó-izolátumok, ízfokozók.
Valószínűlegfut még más néven is.
Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot.
A
törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak
hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a
glutamátot. Csak azt kell ráírni, hogy paprika-bors keverék, de közben
tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül: "fűszerek".
Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet
lát, az annyit jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz
glutamátot.
Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni
a chips-es zacskót, ha egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az
összetevők listáját, a hidrogénezett olajokon kívül tele van
glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az érzékelőbimbókat a
nyelvén, és további habzsolásra késztetik.
A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az
emésztőrendszer glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a
véráramlatba, onnan az agyába, és az agyban az agysejtjei a szó szoros
értelmében szétdurrannak. mivel a glutamát túlizgatja őket.
Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!
Aztán a
lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával, és
a kólában levő ászpártám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy jó
kis szívinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul
tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.
Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátrium glutamátot az ételbe?
Azért,
mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és
nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hizlal, betegséget okoz.
Vagyis üzletet hoz a házhoz.
Állatkísérletet is végeztek az ászpártámmal.
108
patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában
található ászpártám 2/3 részét etették velük. Az eredmény: TUMOR.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A szén-monoxid mérgezésről....
Gyerekek és állatok....
Boldog Karácsonyt....
A koleszterinszint évszakonként változik?!